Rubriek: Checklisten

Slimme en schone bouwlogistiek start bij een goede aanbesteding

In binnensteden leidt bouwlogistiek tot veel verkeer voor bouwmaterialen en personeel. Er zijn goede alternatieven voor een slimme en schone bouwlogistiek zoals logistieke ontkoppelpunten aan de rand van de stad, opstelplaatsen, bundelen bij de bron en vervoer over water.

Logistieke beheersing: wat is nu logistieke planning en besturing?

Logistiek is veelomvattend. De praktijk laat zien dat een goede servicegraad tegen de juiste kosten vraagt om robuuste processen, een goede organisatie, een doordachte locatie van voorraadpunten en distributiecentra, samenwerking met klanten, logistieke dienstverleners en leveranciers, inzicht in de kosten, moderne ICT en, niet in de laatste plaats, slimme medewerkers. Een aanpak op alle fronten dus.

Vacatures

Directeur (Breda)

Heb jij academisch werk- en denkniveau met hands-on mentaliteit, leidinggevende ervaring en bedrijfseconomische kennis? Solliciteer dan nu naar de functie van Directeur bij Van Iersel Luchtman Advocaten. Bekijk alle vacatures

Advertorial

Leiderschap op sneakers

Het event voor startende leiders over de zin en onzin van leiderschapstheorieën. Word de leider van de toekomst. Lees verder

Mislukte ICT-projecten? Geef de opdrachtgever maar weer de schuld…

Dat ICT-projecten vaak mislukken is bekend. Niet alleen bij de overheid. Ook bij bedrijven. Maar dat opdrachtgevers meestal zélf verantwoordelijk zijn voor de problemen, veel minder. Het mislukken van projecten gaat vaak gepaard met weinig concrete en steeds veranderende doelen, of met een managementaanpak die roet in het eten gooit.

Alternatieve brandstoffen: help, ik kan niet kiezen!

De transportsector was in 2010 een van de grootste gebruikers van fossiele brandstof. Al in 2010 voorspelden deskundigen dat de olieprijs van circa 100$ per vat naar 200$ per vat zou kunnen stijgen. Maar experts voorspelden dat die olieprijs ook lager zou kunnen zijn als bedrijven tijdig zouden inzetten op minder gebruik van olie.

Marge killers in logistiek: ‘on time, in full, no error and no contact’

Er zijn tien duidelijke oorzaken die voor te hoge logistieke kosten zorgen en daarmee de marges in gevaar brengen. Krijg je greep op deze margekillers, dan krijg je meer ‘perfecte orders‘, minder faalkosten en meer tevreden klanten, zegt Walther Ploos van Amstel op Logistiek.nl.

Meest recente berichten

Recente reacties

Archief

Categorieën

Meta

Tweets about delaatstemeter.nl