Webwinkels in Engeland bezorgen gewoon op afspraak

Onlangs is het rapport ‘Online Retail Delivery 2011’ van SnowValley uitgekomen. Het geeft een overzicht van de trends in bezorging door webwinkels in het Verenigd Koninkrijk. Hier is men al een stuk verder dan in Nederland, dus tijd om alvast een kijkje in de toekomst te nemen.

Paazl zet een aantal bevindingen uit het rapport uiteen op hun blog.

Bezorgopties

Al bijna 70% procent van de onderzochte webwinkels in het Verenigd Koninkrijk biedt meerdere bezorgopties aan.  De ‘Volgende dag’ service is met 60% het meest populair maar ook specifieke ‘Zaterdag belevering’ en ‘Ophaalpunten’ zijn vaak genoemde bezorgalternatieven.

Dit heeft ertoe geleid dat webwinkels ook steeds meer multi-carrier (met meerdere logistieke dienstverleners) zijn gaan werken.

Bezorgkosten

In het Verenigd Koninkrijk was vorig jaar de gemiddelde prijs van een bezorging £4.17, net onder de EUR 5.

13% procent van de webwinkeliers boden hun hele assortiment met gratis bezorging aan. Dit waren merendeels boeken en CD’s.

Ook gratis bezorging vanaf een bepaald bedrag was een relatief veel gebruikt instrument. Meer dan 1 op de 3 webwinkels deed dit in 2010. De meest gehanteerde drempel hierbij was  £50. De zaterdag belevering was relatief het duurst, maar werd toch door 1 op de 4 onderzochte webwinkels aangeboden.

Bezorginformatie

Van de webwinkels zorgt 80% voor order tracking van de verzending. Verder beschikt bijna 50% over een goede verwijzing naar relevante bezorginformatie vanaf de homepage. En ongeveer eenzelfde percentage zorgt binnen een dag voor een antwoord op een bezorg-vraag  (per email).

In het Verenigd Koninkrijk zet de trend naar meer bezorgflexibiliteit en goede informatievoorziening rond het bezorgproces onverminderd voort. De verwachting is dat ook Nederlandse webwinkeliers de komende tijd hier steeds meer nadruk op zullen gaan leggen. De noodzaak tot bijvoorbeeld het kiezen van de juiste logistiek dienstverlener en goede verzendsoftware neemt hierdoor alleen maar toe.

Lees het hele artikel op:

http://webwinkelbezorging.wordpress.com/2011/03/21/bezorging-bij-de-overburen/

1 thought on “Webwinkels in Engeland bezorgen gewoon op afspraak”

De trends in thuisbezorging 8 jaar ago

[…] al in huis. Veel webwinkeliers denken dat dit het walhalla is op logistiek gebied. Maar zo denkt de consument er al lang niet meer over. Want misschien is hij de volgende dag helemaal niet thuis. De verwachting […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *