UK: de meest gelukkige werknemers werken in transport en logistiek

Werknemers uit de administratie hebben het minste plezier in hun baan. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse gespecialiseerde website TheJobCrowd. Ook in de klantendienst zijn er volgens de onderzoekers weinig mensen te vinden die echt plezier hebben in hun werk. De meest gelukkige werknemers zijn volgens TheJobCrowd te vinden in de sectoren van transport en logistiek, gevolgd door kunstenaars en muzikanten. Op de derde plaats staan constructie en vastgoed.

“De onderzoekers merken op dat media, ondanks het vaak glamoureuze imago, eveneens slecht scoren,” aldus LogisticsManager.com. “Alleen administratie en informatica scoren nog slechter in arbeidsvreugde.”

TheJobCrowd merkt verder op dat werknemers in de sectoren van verzekeringen en pensioenen de grootste waardering hebben voor hun collega’s. In de administratie en klantendienst zou er daarentegen de laagste achting zijn voor de andere werknemers.
“Het onderzoek heeft een aantal verrassende resultaten naar voor gebracht,” merkt Natasha Freeman, mede-oprichter van TheJobCrowd, op. “Vooraf hadden we zeker nooit kunnen denken dat werknemers in transport en logistiek de grootste arbeidsvreugde ervaren.” Freeman voegt er aan toe dat de resultaten van het onderzoek ook een leidraad kunnen vormen voor werkzoekenden, aangezien bij vacatures vaak een groot belang wordt gehecht aan de kwaliteit van de collega’s.

Bron: www.express.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *